BAGGERSEE NIEDERLANGEN

Duitsland, Niedersachsen

4 / 1 / divemap / 7

BAGGERSEE NIEDERLANGEN

andre de zwaan
Duitsland, Niedersachsen 16-07-22

Zicht was goed, weinig leven gezien.

5 m
20 °C - 5 m

Baggersee Niederlangen is een eenvoudige duikstek die prima geschikt is voor een funduikje. Het is een kleine, groen omzoomde plas met mooie, witte zandstranden. Faciliteiten en objecten zijn er niet. Baggersee Niederlangen is een echte natuurplas. Je duikt over een heuvelachtige bodem met grote scholen vis en hier en daar enorme schildersmosselen. Bekijk ook de zuidkant van de plas. Daar ligt een woud van onderwaterplanten vol met kleine en grotere vissen. Het zicht is in het algemeen goed. Je mag in Baggersee Niederlangen gratis duiken. Maar let op! Meld je altijd eerst aan op de website van Fischereiverein Lathen.

Particulars

Baggersee Niederlangen is goed toegankelijk. Parkeer langs de weg (zie kaart) en loop door het bospad naar de oever. Je kunt in Baggersee Niederlangen in verschillende richtingen duiken met telkens een wisselende bodemstructuur van wanden, mossen, planten en grote keien. Her en der zie je reusachtige schildersmossels uit het zand steken. Schildersmosselen kunnen tien centimeter lang en vier centimeter hoog worden. De schelp is van buiten geel of olijfgroen van kleur, met van binnen een mooie parelmoerglans.

Warnings

Je mag in Baggersee Niederlangen niet duiken zonder toestemming van Fischereiverein Lathen. Meld je aan op de website van Fischereiverein Lathen en vul het contactformulier in. Je ontvangt dan een bevestigingsmail. Plaats deze zichtbaar op je dashboard voor je te water gaat.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="RbKlJ5FCsxU" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>