Nederland, Zuid Holland

DE WRAKJES

/ 1 / divemap

Duikstek De Wrakjes is niet meer dan een alternatief voor Slag Stormvogel. Het ligt vlakbij en er duikt niemand. Het zicht is daardoor beter en je hebt meer kans op mooie ontmoetingen. Als je hier in de winter duikt heb je soms tot twintig meter zicht. Je kijkt uit over een prachtig heuvellandschap met kans op grote palingen. Verder ligt hier een aantal ankerbootjes uit de tijd dat het Oostvoorne Meer nog een belangrijke vaarroute was. Het zijn metalen ankerbootjes, met een omvang van twee tot zes meter. Ze zijn afhankelijk van zandverplaatsingen in meer of mindere mate zichtbaar.

Particulars

Rij om de Wrakjes te bereiken niet door naar de parkeerplaats van Stormvogel, maar sla voor het fietspad linksaf. Ga vanaf de kant te water en zwem tussen de twee strekdammen door. Je duikt over een glooiende bodem met heuvels en velden van zeegras tot je de wrakjes bereikt. De rust op deze locatie komt niet alleen het zicht ten goede. Bij De Wrakjes worden meer meldingen van regenboogforellen gedaan. Ook de school haring die in het meer zwemt, is hier weleens gezien. Veel leven zit hier echter niet, op wat scholletjes, krabben en garnalen na.

Warnings

Verwacht niet teveel van De Wrakjes. Zie het als de snelste manier om eventuele drukte en slecht zicht in Slag Stormvogel te ontvluchten.

Read more

DE WRAKJES Divemaps 1

Wrakkaart Members only
  • Divers Guide Map
  • Detailed map
  • Wreck map
  • Local map

DE WRAKJES Features

Nicknames
De Wrakjes Oostvoorne
Address
Noordoever 2 Oostvoornse Meer, 3233 NC Oostvoorne
Parking
Limited parking
Distance
20 m.
Suitable for
All levels
Permit
Niet nodig
Access
Free access
Facilities
Fill station
Water
Brackish
Kind of dive
Shore dive
Current
None
Visibility
2 - 5 m.
Average visibility
3 m.
Depth
20 m.
Bottom
zand
Life
Shrimp, eelpout, flatfish, herring , eel, rainbow trout
Other recreation
Beach with lawns and playgrounds
Emergency
112

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais