FUHLINGER SEE BB

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

9 / 1 / divemap / 8 / 20

FUHLINGER SEE BB

Jessica Ruijs
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 9-07-23

Het is een stukje rijden maar dat is het zeker waard. 2,5 uur genoten in een "aquarium" met zoveel leven. Ik kwam ogen te kort.

8 m
21 °C - 5 m

FUHLINGER SEE BB

Duikersgids Support Team
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 26-04-22

Fraaie duikstek op 1 uur rijden vanaf Sittard met veel leven. De stek doet soms tropisch aandoet door het lichtblauwe, heldere water.

4 m
15 °C - 14 m

De Fühlinger See, Blackfoot Beach is fraaie, goed toegankelijke duikplaats met aan het water een duikcentrum. Je duikt in een onderwatertuin met helder, lichtblauw water en een overvloed aan flora en fauna. Je ziet snoeken, karpers en soms een meerval. De stek is het mooist langs de oevers. Sommige plantensoorten reiken tot aan het wateroppervlak, wat met invallend zonlicht een fascinerend schouwspel oplevert. Het zicht in de Fühlinger See is seizoensafhankelijk, maar ook de regenval en de waterstand van de Rijn spelen een rol. Vooraf aanmelden bij Tauchsport BlueMarlin. Betaald duiken.

Particulars

De Fühlingersee bereik je binnen een uur vanaf Sittard. De stek heeft vijf instapplaatsen. Duiklocatie Blackfoot Beach ligt aan de zuidwestkant. Je gaat bij het duikcentrum te water via een ponton dat flexibel aan de oever is verankerd is. Onderwater duik je langs de oever in een onderwatertuin van leven. Op 3 en 5 meter liggen duikplatforms en ergens ligt een autowrak. De meervallen schuilen vaak onder de twee duikplatforms.

Warnings

De Fühlinger See kan op zomerse dagen druk zijn. Vooraf aanmelden bij Tauchsport BlueMarlin. Betaald duiken. Dagkaarten kunnen online of ter plaatse gekocht worden. Let op openingstijden. Verboden te duiken in het afgebakende zwemgebied naast de steiger. Slecht zicht in de winter. Slecht zicht bij regen en een hoge waterstand in de Rijn. Duikbrevet en zorgpas meenemen.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="q5aemxOWUJD" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>