NIEUWE MEER BOOTHELLING

Nederland, Noord Holland

3 / 1 / divemap / 2 / 1

NIEUWE MEER BOOTHELLING

Duikersgids Support Team
Nederland, Noord Holland 31-08-22

Afgelegen locatie. Groenzones, wand, wolhandkrabben en meer.

2 m
24 °C - 15 m

Nieuwe Meer Boothelling is een afgelegen duikplaats in het Nieuwe Meer in Amsterdam. De stek bestaat hoofdzakelijk uit een langgerekte kleiwand. Je onderzoekt de wand in noordwestelijke of zuidoostelijk richting. Ook de groenzones aan de oevers zijn interessant. Veel objecten liggen hier niet, behalve wat verloren ankers en andere bootonderdelen. Her en der spot je een snoekbaars of een wolhandkrab. De kleiwand begint 30 meter uit de kant op ongeveer 4 meter diepte. Het is een lange wand die, parallel aan de oever loopt, en in hoogte wisselt tussen 3 en 6 meter.

Particulars

Nieuwe Meer Boothelling ligt aan de rand van een volkstuintjes-gebied. Parkeer langs het water en loop naar de boothelling. Deze is prima geschikt om het water in te gaan. De eerste 30 meter zijn ondiep. Dat maakt Nieuwe Meer Boothelling makkelijk toegankelijk. Je trekt leunend tegen je buddy je vinnen aan.

Warnings

Let op. Je duikt in Nieuwe Meer Boothelling in een gebied waar mogelijk pleziervaartuigen en surfers komen. Van de jachthaven en surfschool aan de noordkant heb je vrijwel nooit last, maar het is altijd goed om op te letten. Snel opdwarrelend sediment.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="MGRvpo7ADBu" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>