ROSMALENSE PLAS VISSTEIGER

Nederland, Noord Brabant

17 / 1 / divemap

Berenddiver

8-07-2021

Nice dive. 50 minuten genoten. Thnks bud.

3 m Visibility
15 °C - 8 m

Petra en Benjamin

13-06-2021

Rustige ochtend, met respect voor de vissers een mooie duik …

4 m Visibility
11 °C - 10 m

Duikbuddygezocht.nl

5-12-2020

Zicht 30 cm max, duik afgebroken

1 m Visibility
8 °C - 5 m

Alfred en caroline

11-08-2020

Zoetwaterkwal gezien en wwt kreeftjes veel scholen baarsjes goed …

2 m Visibility
23 °C - 5 m

Marcel, Joost & Giulia

11-05-2020

zeer slecht zicht. Nog geen 1 meter. Eerste meter vrij helder, …

1 m Visibility
10 °C - 5 m

Duikersgids Support Team

2-02-2020

De stek waarvan je dacht dat je er niet mocht duiken. Aangeleverd …

3 m Visibility
6 °C - 8 m

De Rosmalense Plas Vissteiger is een aardige duikplek voor een leuke funduik of nachtduik. Er zijn meerdere duikplekken in de Rosmalense Plas waarvan deze het mooist is. Je duikt tussen waterplanten en rietoevers op zoek naar snoeken, baarzen, karpers en scholen witvis. De meest interessante habitat ligt vlak voor de instapplaats. Hier speelt een belangrijk deel van je duik zich af. Verder is vooral de rietoever aan de noordkant de moeite waard. Tussen het riet schuilen zeelten, karpers en grote scholen kleine visjes. De plas heeft zeer wisselend zicht.

Particulars

De Rosmalense Plas Vissteiger ligt aan de oostkant van de Rosmalense plas. Parkeer op de parkeerplaats bij het Mariannepad, volg het wandelpad naar de instapplaats en ga naast de vissteiger het water in. Vlak voor de steiger liggen ondiep enkele betonplaten waar je op kunt staan om je nog even voor te bereiden. Duik nu noordwestelijk in de richting van duikstek, Rosmalense Plas Haven. Je komt dan bij een 20 meter lange strook oude bomen en takken terecht op ongeveer 5 meter diepte. Dit is, net als de rietoevers en plantenzones aan de noordkant, een interessante habitat voor tal van soorten. Vaste bewoners zijn snoeken, snoekbaarzen, baarzen, karpers, voorns, palingen en modderkruipers. Je kunt ook richting het zuiden duiken. Daar is weliswaar wat minder te zien.

Warnings

Ga bij Rosmalense Plas Vissteiger te water naast de vissteiger. Spring er niet van af. Zeer wisselend zicht. Voorkom opdwarrelend sediment. Tussen 5 en 10 meter liggen enkele ondiepe geulen die je als beginnende duikers kunnen verwarren, gebruik je kompas.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais