SITE DE RAPH

Belgie

5 / 2 / divemap / 11

SITE DE RAPH

Tom duiker
Belgie, 6-08-23

Rustig duikje. Koi's tegengekomen. Zicht was vrij goed, waarschijnlijk door het bouwverlof.

3 m
12 °C - 20 m

SITE DE RAPH

Filip
Belgie, 20-02-22

Water wordt gebruikt voor spoelen van stenen van naburige groeve waardoor water is als melk. < 1 m.

1 m
6 °C - 30 m

Duiken in Site de Raph lijkt op duiken in een besneeuwde onderwaterwereld. De sneeuw is in werkelijkheid fijn, wit stof dat in een dikke laag op de bodem en de onderwaterobjecten ligt en het zicht snel kan beperken. Onderwaterobjecten in Raph's Carrière zijn onder meer een zeilboot, een autowrak en wat oude bomen. Verder zijn de ruïnes en de oude lier van de groeve, aan de westkant, interessant. Vanaf de lier kom je in oostelijke richting bij een aantal bomen terecht. Ook hier is alles bedekt met stof. Dwars door de stek loopt een lange rotsachtige drop-off die afloopt tot 30 meter. De duikplaats wordt beheerd door duikschool EPSM. Vooraf reserveren per mail. Betaald duiken.

Particulars

Je duik bij Site de Raph begint met een briefing bij de gesloten Carrière Cosyns, waar je ook je cilinder kunt vullen. Vervolgens word je meegenomen naar Site de Raph. Daar ga je via een drijvend ponton het water in. Aan het ponton is een lijn verbonden die uitkomt bij een autowrak en verschillende ruïnes. Dit zijn overblijfselen van de oude mijn waaronder verlaten huisjes, bouwpuin en een vervallen muur, met doorgangen. Alles ligt bedolven onder een dikke laag wit stof.

Warnings

Reserveer je duik bij Site de Raph altijd per mail bij duikschool ESPM Bruxelles. Betaald duiken. Zeer goed trimmen in verband met witte stoflaag. Alleen gevorderde duikers die goed kunnen trimmen. Er worden maximaal 30 duikers toegelaten.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="CuiyLAEcdD8" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>