GAASPERPLAS WOONWIJK

Nederland, Noord Holland

/ 1 / divemap / 4

Gaasperplas Woonwijk is een aardige duikstek met wisselend zicht. Je duikt in een kom vol begroeid bouwafval. Het is een wirwar van betonblokken, planten, wortels en staaldraden. Ergens tussen het puin ligt ook nog een autowrak. Het gebied vormt een ideale habitat voor palingen, grondels, snoeken, rivierkreeftjes en nog veel meer. Neem je duiklamp mee voor de beste ervaring.

Particulars

Parkeer bij de Gaasperplas Woonwijk aan de Wamelstraat of het Veenendaalplein, loop naar de waterkant en ga te water vanaf de drassige grasoever. De bodem is bij de instapplaats ondiep, maar je daalt vrij snel af naar 17 meter en meer. De veenwanden, die je kent van stek aan de oostzijde, ontbreken. Het autowrak ligt ingegraven in het puin en is daardoor moeilijk te herkennen.

Warnings

Pas bij de Gaasperplas Woonwijk op dat je je duikuitrusting niet beschadigt aan scherpe puindelen. Flinke wandeling van de parkeerplaats naar de waterkant. Wisselend zicht.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="meWG1Xk6BSA" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>