HMS E 47

Nederland, Noord Holland

4 / 3

HMS E 47

L ijmuiden
Nederland, Noord Holland 7-06-14

Laatst gedoken op die andere onderzeeer E-36 , wat een prachtig gezicht dik 20 meter zicht

15 m
15 °C - 30 m

De E 47 is een Engelse onderzeeër uit de Eerste Wereld Oorlog, die waarschijnlijk op een mijn is gelopen. Het schip zonk op 20 augustus 1917. Het ligt op de kiel en steekt ruim uit de bodem. Duikers van het Vlielander duikteam, Virgo, ontdekten het in 1998. Later, in 2002, werd het geïdentificeerd als de E47. Leden van Duikteam Equador op Terschelling wisten het boordkanon te lichten, waarop nummers stonden die terug te voeren waren naar dit wrak. In het bronzen sluitstuk stond nummer 1641. Correspondentie met het Museum of Naval Firepower in Gosport leerde dat het kanon in 1916 geplaatst was op de onderzeeboot E47.

Particulars

Ligging: Vlakbij de doorgaande scheepvaartroute, ter hoogte van Den Helder. Soort schip: Onderzeeër. Lengte: 55 m. Breedte: 5 m. Gewicht: 907 ton. Bouwer: Fairfield Shipbuilding, Glasgow. Bouwjaar: 1916. Te waterlating: 29 mei 1916. Bemanning: 31 koppen. Diepste punt: 22 m. Minst diepe punt: 20 m.

Warnings

De toren is van het wrak verwijderd, waardoor een opening is ontstaan. Het wordt ten zeerste afgeraden hier naar binnen te gaan, je kunt vast komen te zitten! Bovendien is het wrak voor de helft gevuld met zand.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="joitaphpu2l" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>