KRAAMKAMER

Nederland, Zuid Holland

12 / 2 / divemap

Ron

29-08-2021

Erg ondiep. Veel begroeiing onder water. Weinig leven.

6 m Visibility
20 °C - 5 m

Lieke van Leeuwen

1-08-2021

Twee duiken gemaakt. Erg veel vis met als hoogtepunt een enorme …

6 m Visibility
20 °C - 10 m

Arko

27-03-2021

Zicht <0,5m en door de geringe diepte wordt dit elke vinslag …

1 m Visibility
7 °C - 2 m

Rob, Davey en Sander

14-03-2021

Slecht zicht na dagen van veel wind. Soms minder dan 0,5 meter. …

1 m Visibility
5 °C - 5 m

Duikersgids Support

14-02-2021

Aanrader in het vroege voorjaar.

6 m Visibility
4 °C - 4 m

De Kraamkamer is een ondiepe duikstek in de Zevenhuizerplas. Documentairemaker Robert Hughan dook hier voor de spraakmakende documentaire ‘De vele gezichten van de Zevenhuizerplas’. Je mag dus best wat verwachten. Zoals de naam doet vermoeden is het een paaigebied. Dat betekent: Ondiep water, veel groen, een enorme overvloed aan jonge vis en hier en daar een rover. Je duikt hier vooral in het voor- en najaar als de plantengroei enigszins beperkt is en het invallend zonlicht voor een sprookjesachtige onderwaterwereld zorgt. Geen stek voor beginnende duikers en groepen.

Particulars

Je gaat bij de Kraamkamer te water vanaf een klein strandje. De ietwat modderige bodem loopt geleidelijk af. Je duik speelt zich af rondom het kleine eilandje dat voor je ligt. Je kunt er net omheen duiken als je niet teveel lucht verbruikt. Vooral de oevers van het eiland zijn interessant, maar zeker ook de vele planten onder je. Geniet bij invallend zonlicht van de sprookjesachtige sfeer en zweef langzaam vooruit. Scholen jonge visjes trekken aan je voorbij en hier en daar spot je een grote baars of een snoek.

Warnings

Duik in de Kraamkamer niet in de zomer. Je kunt vast komen te zitten tussen de planten. Zachte bodem bij de instap. Ga niet bij de eilanden aan land, er broeden hier vogels. Pas op voor elektrische bootjes die bij Lake 7 te water gaan. Duik hier niet met grote groepen uit respect voor de natuur.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais