LENTSE PLAS

Nederland, Gelderland

6 / 1 / divemap / 6 / 5

LENTSE PLAS

Dive into travel
Nederland, Gelderland 17-03-23

Weinig tot geen leven en matig zicht

2 m
6 °C - 10 m

LENTSE PLAS

Duikersgids Support Team
Nederland, Gelderland 27-07-22

Duikstek in ontwikkeling met reeks grote bomen. Volg de beschrijving! Bij overlast wordt de locatie door de gemeente gesloten.

2 m
15 °C - 16 m

De Lentse plas is een duikstek met redelijk zicht en een groeiende biodiversiteit. Interessant zijn vooral de grote, oude bomen aan de westoever. Ze doemen een voor een op tijdens je duik. Je duikt langs groenzones aan de oever om kleine vissen te spotten en in het zand zie je hier en daar wat grondeltjes. Vervolgens steek je de plas diagonaal over op zoek naar de bomen. Er doemen tussen de 5 meter en 15 meter zeker vijf bomen op. Ze zijn imposant om te zien en ze trekken veel klein leven aan. De Lentse Plas is niet geschikt voor groepen. De instapplaats ligt bij een woonwijk en er is weinig parkeerruimte. Wees discreet. Bij klachten wordt deze locatie gesloten op last van de gemeente Nijmegen.

Particulars

Je gaat te water vanaf een zandoever aan de oostkant. Je mag ook vanaf het strand te water aan de noordoever. Dit valt af te raden. Deze locatie blijft lang ondiep en is in het seizoen druk en dicht begroeid. Aan de zuidoostkant bij Lentse Kust ligt een steiger. Daar mag je geen gebruik van maken zonder toestemming van het paviljoen.

Warnings

Duik in de Lentse Plas niet met groepen om drukte en overlast te voorkomen. Bij overlast wordt de duikplaats op last van de gemeente gesloten. Beperkte parkeerruimte. Woonwijk, wees discreet met omkleden. De steiger aan de zuidoostkant mag je alleen gebruiken met toestemming van het paviljoen. Gemotoriseerde vaartuigen verboden.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="quxmFoBsAUP" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>