MILLIGERPLAS WEST

Nederland, Overijssel

3 / 2 / divemap / 3 / 1

MILLIGERPLAS WEST

Duikersgids Support Team
Nederland, Overijssel 26-05-22

Duikstek met een oerbos. Er is ooit onderzoek naar gedaan door de Landelijke Werkgroep Archeologie Onderwater.

3 m
15 °C - 7 m

Milligerplas West is een interessante duikplaats met onderwater de overblijfselen van een oerbos. Duik langs de vele oude bomen terwijl je met je lamp tussen de kruinen schijnt. De bomen liggen tussen de 7 en 8 meter en reiken soms bijna tot de oppervlakte. Ze doemen als enorme gedaanten op tijdens je duik. De takken zijn begroeid met zoetwatersponzen en hangen vol vistuig. Hier en daar zie je een snoek of een karper. Vervolg je duik langs het bos in zuidelijke richting tot je na ongeveer 30 minuten op 3,5 meter diepte een klimrek bereikt. Het rek is ooit door duikers van Milligerplas Oost naar deze locatie verplaatst .

Particulars

Milligerplas West bereik je in 20 minuten vanaf Milligerplas Oost. Volg een koers van 273 graden heen en 93 graden terug. De stek is ooit ook bereikbaar geweest vanaf de westkant. Over het oerbos is niet veel bekend. Het werd voor het eerst ontdekt tijdens de aanleg van de aangrenzende wijk, Stadshagen. Later is er, met de hulp van plaatselijke duikers, onderzoek naar gedaan door de Landelijke Werkgroep Archeologie Onderwater.

Warnings

Pas bij Milligerplas West een beetje op bij het onderwaterbos. De bomen hangen vol vistuig en de takken breken makkelijk af. Advanced aangeraden.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="Cl1GJIVnokT" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>