NIJSTAD GROTE PLAS

Nederland, Drenthe

8 / 1 / divemap / 3

NIJSTAD GROTE PLAS

Bennie den Bleker
Nederland, Drenthe 10-04-22

Korte duik gemaakt om te kijken wat het zicht en de temp. is. Zicht (0.8m) wordt langzaam aan beter en met dubbel 7 is het prima te doen 6°C

1 m
6 °C - 7 m

NIJSTAD GROTE PLAS

Ezra Lambers
Nederland, Drenthe 21-09-21

Een super leuk evenement gehad met de lichtjesparade. Een evenement met zowel suppers, zwemmers als duikers.

5 m
12 °C - 5 m

Nijstad Grote Plas is een fraaie duikplaats in Drenthe met diverse objecten en veel onderwaterleven. De stek staat vooral bekend om zijn grote schub- en spiegelkarpers. Je duikt voor het strand waar onder meer een sportvliegtuigje en wat sanitair liggen. Nijstad Grote Plas heeft diverse voorzieningen waaronder een horecagelegenheid met toilet en restaurant. Duikschool Dive2Adventure beheert de stek en heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een duikcentrum aan het water. Toegang via Dive2Adventure. Betaald duiken.

Particulars

Nijstad bestaat uit twee plassen waarvan de grote plas het meest oostelijk ligt. IJe gaat te water vanaf een strand. In Nijstad Grote Plas zijn veel schub- en spiegelkarpers uitgezet. Er zwemmen hier karpers met een gewicht tot 20 kilo. Kijk bij de visplekken aan beide uiteinden van het strand, voorbij de ballenlijn, waar de vissen gelokt worden met voer. Vermijd deze plekken als er gehengeld wordt.

Warnings

Nijstad Grote Plas is alleen toegankelijk via duikschool Dive2Adventure. Betaald duiken. Er wordt in Nijstad Grote Plas intensief gevist. Zowel aan de oost- als aan de westkant zijn visstekken ingericht. Pas op voor vistuig en overleg met aanwezige hengelaars.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais