PREEKHIL RIF

Nederland, Zuid Holland

4 / 1 / divemap / 15 / 1

PREEKHIL RIF

Duikersgids Support
Nederland, Zuid Holland 24-01-24

Log jij dit seizoen als eerst in deze nieuwe stek?

7 m
3 °C - 9 m

Preekhil Rif is typisch een stek waar het nadeel ook het voordeel is. De dichtstbijzijnde parkeerplaats ligt in de haven van Ouddorp, op 800 meter lopen. Een flinke wandeling dus. Maar de rust en schoonheid die je daarvoor terugkrijgt zijn ongeëvenaard. Je duikt hier nog mooier dan in Preekhil De Val en De Bunker. Velden met sponzen, oesters, zakpijpen, zeeanjelieren en zeedahlia’s glijden aan je voorbij in het heldere water. De loopafstand hoeft overigens helemaal geen issue te zijn. Neem een bolderkar mee om je duikspullen te vervoeren en het probleem is opgelost. Een bootduik is natuurlijk ook een optie. Let op openingstijden als je vanaf de kant duikt.

Particulars

Je loopt bij Preekhil rif vanaf de haven van Ouddorp of vanaf de parkeerplaats Preekhilpolder, aan de Blomweg, naar de instapplaats. De instap ligt precies voor boei SP27. Er staat daar een bankje waar je je set op kunt bouwen. Klauter vervolgens zo voorzichtig mogelijk de dijk af. Voor je ligt een prachtig duikgebied waar weinig gedoken wordt en veel te zien is.

Warnings

Ga niet oostelijk van Preekhil rif te water, richting de haven van Ouddorp. Er staat een verbodsbord. Bij de instapplaats van Preekhil rif liggen ongelijke stenen. Neem eventueel een touw mee om het water in te gaan. Lange loopafstand vanaf de parkeerplaats. Neem een bolderkar mee of maak een bootduik. Natuur- en stiltegebied. Alleen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="F4q5CBZefn8" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>