VLIETLAND NOORDOOST

Nederland, Zuid Holland

3 / 1 / divemap

VLIETLAND NOORDOOST

Albert en Michel
Nederland, Zuid Holland 5-03-21

Heerlijk duikje over links langs fraaie hoge wand. Veel stilliggende baars, enkele rivierkreeft en een actieve wolhandkrab. Wel donker.

6 m
5 °C - 1 m

Van de drie duikstekken in Vlietland is Vlietland Noordoost de minst aantrekkelijke. Handig voor een oefen- of spoelduikje maar verwacht niet teveel. Duik hier alleen in najaar en winter. Het is in de zomer een populair strand voor gezinnen en badgasten, met een aqua pretpark en veel pleziervaart. Je kunt er een scharrelduikje maken of wat oefenen, maar een topstek is het zeker niet. Vermijd de drukte en het gevaar van pleziervaart in de zomer.

Particulars

Een deel van Vlietland Noordoost is afgebakend met een boeienlijn. Loop vanaf het strandje het water in tot je bij de boeienlijn bereikt hebt. Kruipt daar onderdoor en doe dan je vinnen aan. Zwem vervolgens een stukje uit en daal af bij de drop-off. Veel dieper dan 20 meter wordt het hier niet. Leg je duikroute af en keer terug naar de instapplaats.

Warnings

Vlietland Noordoost wordt onder de 3 meter snel koud en donker. Neem een goede lamp mee. Pas op voor pleziervaart. Maak geen vrije opstijging en neem een oppervlakteboei met duikvlag mee! De bootjes komen geregeld tot aan de boeienlijn, ofschoon het daar ondiep is. Verder is er in de zomer een aquapark en de uitbater van deze attractie wil geen duikers in de omgeving.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais