AUESEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

/ 1 / divemap / 1

De Auesee is een geliefd strandbad in het Duitse Wesel met een beschermd natuurgebied en een afgeschermd deel voor sportduikers. Het is een perfecte duikstek voor beginners en cursisten. De stek is makkelijk toegankelijk en op 7 meter diepte ligt een oefenplatform dat middels een boei gemarkeerd wordt. Ook voor een funduik is de Auesee leuk genoeg, met duikwrak Poseidon als een van de meest kenmerkende onderwaterobjecten. Verder kom je boomstammen, steenhopen en andere objecten tegen. De Auesee is een oude grindafgraving en staat bekend als een van de schoonste meren van Noordrijn-Westfalen. Behalve een zeer populair toeristisch gebied waar je kunt zeilen, kanovaren, kamperen en nog veel meer is het ook een interessant vogelbroedgebied. De Auesee wordt ook wel het juweel van Wesel genoemd. Vrij toegang. Betaald parkeren.

Particulars

De Auesee heeft meerdere instapplaatsen. Je kunt op verschillende plekken het water in via een steiger en een boothelling. In de Auesee kom je het meeste leven tegen langs de oevers. Tussen het riet en de bodembegroeiing spot je karpers, snoeken en rivierkreeftjes.

Warnings

De Auesee kan druk zijn op zomerse dagen. Je kunt de parkeerplaats dan alleen gebruiken om uit te laden. Nachtduiken op aanvraag. Betaald duiken.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="x1uzzce7nvi" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>