BINNENSPUIKANAAL

Nederland, Noord Holland

6 / 2 / divemap / 2

BINNENSPUIKANAAL

Peter J
Nederland, Noord Holland 20-07-23

Slecht zicht, veel vis. Medewerker van het gemaal was verbaasd dat er geen duikverbod is. Gemaal pompt met 6 knopen de noordzee in.

1 m
22 °C - 9 m

BINNENSPUIKANAAL

Duikersgids Support Team
Nederland, Noord Holland 7-09-22

Bijzondere locatie. Enkele waarschuwingen. Lees goed de stekbeschrijving.

2 m
-2 °C - 8 m

Het Binnenspuikanaal is een duikstek voor de liefhebber. Woon je in de buurt en wil je een keer iets totaal anders? Dan is het Binnenspuikanaal een optie. Het zicht is matig en er kan soms stroming staan. Verwacht soorten die je ook kent van de Oosterschelde zoals scholletjes, palingen, krabben, kreeftjes en zeebaarzen. Het meest is te zien bij de scheepvaartversperringen en de woonboten. Beide zijn begroeid met kolonies trompetkokerwormen, maar ook op de bodem kom je ze tegen. De trompetkokerworm is een koker bouwende borstelworm die enorme rifkolonies kan vormen. Tussen de kolonies leven krabbetjes, zeenaalden en andere soorten. Het water is brak dus je kunt in het Binnenspuikanaal ook zoetwatersoorten tegenkomen.

Particulars

Je gaat bij het Binnenspuikanaal te water aan de Noodersluisweg. Tussen de vijf scheepvaartversperringen en de rij woonboten aan de westkant, ligt een steigertje (zie kaartje). Je kunt springen. Het water is hier ongeveer 3 meter diep. Je duikt langs de versperringen richting de overzijde om vervolgens over te steken naar de woonboten. Volg de boten tot aan de instapplaats waar je weer het water uit kunt.

Warnings

Het Binnenspuikanaal is geen toplocatie, maar het is zeker anders dan anders. Zeer wisselend zicht. Soms behoorlijke stroming als er gespuid wordt. Het spuien is ongevaarlijk en goed zichtbaar aan de oppervlakte. Duik bij voorkeur westelijk van de scheepvaartversperringen. Hier komt geen scheepvaartverkeer. Neem je duiklamp mee. Het Binnenspuikanaal is geen officiële duikstek maar er geldt geen actief duikverbod.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="fJ9Tr0Rhs37" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>