DE BLOKSBERG

Nederland, Limburg

3 / 1 / divemap / 7

DE BLOKSBERG

Duikersgids Support Team
Nederland, Limburg 19-03-24

Je duikt hier op een camping als gast van Duikteam Titanic. Lees onze stekbeschrijving.

3 m
7 °C - 9 m

De Bloksberg is een eenvoudige duikstek op het terrein van camping De Bloksberg in Gennep. Op het campingterrein is ook Duikteam Titanic gevestigd met een eigen clubhuis en diverse duikfaciliteiten. Onderwater ligt het wrak van een zeilboot. Verder kom je een oefenplatform, mooie kleiwanden en fraaie oeverbegroeiing tegen. De biodiversiteit is beperkt. De Bloksberg is vooral leuk voor beginnende duikers. Concentreer je tijdens je duik op de imposante kleiwanden en de oeverbegroeiing langs de oostoever. Je komt karpers, palingen en soms zelfs een school forellen tegen. Het water van De Bloksberg heeft een hoge zuurgraad. De vissen zijn uitgezet en kunnen zich niet voortplanten. Na je duik is er een kopje thee of koffie om gezellig na te praten. Duiken op afspraak. Betaald duiken. Let op openingstijden.

Particulars

Je bereikt de instapplaats via de ingang van Camping De Bloksberg. Bel Duikteam Titanic om opgehaald te worden en parkeer bij hun clubhuis. Vervolgens ben je in een paar stappen bij de steiger, waar je via een trapje te water gaat. Ga dan op zoek naar het zeiljacht op 5 meter diepte. Het wrak is 8 meter lang. Op 6 meter diepte ligt een touw. Dit leidt naar het oefenplatform. Je kunt natuurlijk ook als campinggast in De Bloksberg duiken. Meer informatie bij Camping De Bloksberg.

Warnings

Je kunt in De Bloksberg alleen duiken als campinggast of op afspraak via Duikteam Titanic. Spronglaag aanwezig rond 6 meter. Duiken op afspraak. Let op openingstijden. Betaald duiken.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="4cpGS5uVsXo" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>