EFFELDER WALDSEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

4 / 1 / divemap

Duikersgids Support

15-02-2021

Deze stek ligt letterlijk op de grens van Nederland en Duitsland.

5 m Visibility
4 °C - 8 m

De Effelder Waldsee is een heldere natuurplas, net over de grens bij Roermond. Je duikt langs mooie zand- en grindbodems, mosselbanken en dikke vegetatie, met hier en daar scholen vis. Geen stek voor elke week, maar best de moeite waard. Overigens bestaan er plannen om de duikplaats op te waarderen. Betaald duiken.

Particulars

Het meer ligt letterlijk tegen de Nederlandse grens aan. Met de auto ben je er in 35 minuten vanaf Roermond. Het is een makkelijke stek met enkele faciliteiten waaronder een toilet en een kiosk. Parkeer bij de waterskibaan en loop naar de instapplaats. Deze bevindt zich links (westelijk) van de zonneweide. Eenmaal onderwater is het hier vooral genieten van de natuur. Vanaf een vrij steil aflopende bodem kom je in helder water terecht met prachtige groenzones en scholen vis. Duik vanaf de instap in westelijke richting. De oevers van het meer zijn zwaar begroeid. Her en der liggen dikke boomstronken. Een snoek schiet weg in het groen en zo nu en dan komen scholen baarzen voorbij. Grind- en zandbodems wisselen elkaar af totdat je ineens boven een prachtige mosselbank terechtkomt en het tijd is om terug te keren. Ook geschikt als gezinsuitje. Check het Amici Beach dagstrand met aquapark en kabelbaan. Er zijn ook ligweiden, hangmatten, springkussen, sportveldjes en veel meer.

Warnings

Niet bij de waterskibaan duiken. Betaald duiken. Het gebruik van een oppervlakteboei is verplicht. Gebruik hem als je vanuit diep water optijgt.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais