GAT VAN CORTENOEVER

Nederland, Gelderland

6 / 1 / divemap

Martin Ron Larissa Martijn

30-07-2021

Zicht onder de 4 m erg slecht. Veel vissers

1 m Visibility
17 °C - 10 m

Danielle & Franka

29-03-2021

Helaas zeer slecht zicht, dus weinug kunnen zien. Nog wel …

1 m Visibility
5 °C - 5 m

Duikersgids Support Team

4-02-2020

Graskarpers, kroeskarpers, spiegelkarpers. Aangeleverd door Lia …

3 m Visibility
6 °C - 11 m

Het Gat van Cortenoever is een afgelegen duiklocatie tussen de landerijen. De stek is om meerdere redenen het vermelden waard, maar verwacht niet teveel. Het Gat van Cortenoever is redelijk helder en visrijk en er zijn in deze omgeving niet veel andere, interessante duikstekken te vinden. Hou je van karpers? Dan zit je goed. Vooral de graskapers, spiegelkarpers en schubkarpers overheersen. Je spot ze tussen de rietstengels, met hier en daar scholen met kleine visjes en een dikke snoek.

Particulars

Parkeer bij het Gat van Cortenoever aan de zuidoever en ga bij het kleine zandstrandje tussen de bomen het water in. De bodem loopt langzaam af tot een diepte van ongeveer 8 meter. Veel dieper wordt het hier niet. Dat is geen bezwaar omdat er hier op diepte niet veel te zien is. Duikobjecten zijn er niet en ook wandjes kom je niet of nauwelijks tegen. Je duikt langs de rietoevers over een harde bodem die deels uit zandgrond en klei bestaat.

Warnings

In het Gat van Cortenoever wordt veel gevist. Pas op voor zoekgeraakt vistuig en overleg met de hengelaars voordat je te water gaat.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais