HITDORFER SEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

3 / 1 / divemap / 2

HITDORFER SEE

Duikersgids Support Team
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 30-07-22

Dagelijks aantal duikers beperkt. En meer toegangsregels. Lees onze beschrijving.

3 m
21 °C - 1 m

De Hitdorfer See is een eenvoudige en goed toegankelijke duikplaats vlakbij Leverkusen met goed zicht en een zacht glooiende bodem. Onderwater ligt een duikparcours met onder meer een huisje, een paar wrakjes en een glijbaan. Snoeken, palingen en baarzen zijn veel voorkomende soorten maar er leven hier ook meervallen. De Hitdorfer See is geschikt voor alle niveau en zal vooral de beginnende duiker aanspreken. Er is een duikcentrum met toilet en vulstation ter plaatse. Vooraf reserveren. Betaald duiken.

Particulars

Je gaat in de Hotdorfer See aan de zuidkant te water vanaf een zandstrand. De bodem loopt vanaf de kant geleidelijk af naar dieper water. Parkeer je auto, meld je bij het duikcentrum en loop naar het water. Volg het onderwaterparcours op zoek naar de wrakjes, het bankje of de glijbaan. Verder kom je onder meer spiegels, verkeersborden, een geldkist, een huisje en een fiets tegen. Op 5 en 9 meter liggen duikplatforms, beiden gemarkeerd met een boei.

Warnings

Het aantal duikers per dag wordt in de Hitdorfer See beperkt tot ongeveer 100. Betaald duiken. Betaald parkeren. Vooraf reserveren. Niet duiken in zuidwestelijk en noordoostelijk deel. Dit zijn zwem- en hengelzones. De Hitdorfer See is een populaire recreatieplas die in de zomer erg druk kan zijn.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="2C0qg6dFjNT" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>