KRAAIJENBERGSE PLAS 3

Nederland, Noord Brabant

16 / 1 / divemap / 1

Gerty Aqua Libre

12-05-2021

Mooie duikstek. Makkelijk te water gaan. Ingang via slagboom …

10 m Visibility
10 °C - 10 m

DV Thetis

18-04-2021

Zeilbootje, gigantisch grote snoek. Kreeftjes. Leven komt op …

10 m Visibility
7 °C - 15 m

Peter en Rik

20-03-2021

Subliem zicht, wel 10 meter, veel kreeftjes. Prachtige zon …

10 m Visibility
4 °C - 10 m

Duikersgids Support Team

18-03-2020

Nieuwe stek in dit heldere water. Vermijd de drukke recreatiedagen...!

6 m Visibility
9 °C - 20 m

Kraaijenbergse plas 3, ook wel Kraaijenbergse plas Slagboom genoemd, is een aardige duikplaats die geschikt is voor leuke, ondiepe duiken. Het zicht is goed, zeker onder de thermocline, en de stek is behoorlijk visrijk. Spot vissen en ander leven in de begroeiing langs de oevers en in het zand en ga op speurtocht bij de grote, wijd vertakte boom op 6 meter diepte. Verder kun je rekenen op redelijke faciliteiten, een makkelijke instapplaats en een ruime parkeergelegenheid, dicht bij het water. Neem je camera mee en vermijd de drukke zomerdagen!

Particulars

Je kunt bij de Kraaijenbergse Plas 3 heel makkelijk het water in. De duikstek ligt links (zuidwestelijk). Rechts (noordelijk) bevindt zich het zwemstrand met camping en faciliteiten. Volg de weg tot aan de slagboom om de instapplaats te bereiken. Parkeer de auto voor de slagboom en loop de grashelling af naar beneden om bij het water te komen (zie kaartje). Ga niet vanaf het grasveld te water, dit is priv├ęterrein. Onderwater vind je tot 6 meter diepte begroeiing, gevolgd door een zandbodem met mosselen. In de begroeiing vind je veel leven: Grote scholen kleine visjes, baarsjes, grondels, voorntjes en snoeken in allerlei formaten. Na ongeveer een half uur duiken kom je bij een grote boomstronk uit die prachtig vertakt en begroeid is. Ga hier op speurtocht!

Warnings

Het gebied voor de surfschool is verboden terrein. Veel badgasten, surfers en bootverkeer op drukke zomerdagen. Gebruik een decoboei en een duikvlag. Maak geen vrije opstijging en stijg bij voorkeur op in het ondiepe gedeelte.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais