NEMO33 SCOUFFLENY

Belgie

17 / 1 / divemap / 13 / 4

NEMO33 SCOUFFLENY

Randy
Belgie, 6-08-23

Erg vette duik. Vandaag bij de kraan geweest. Het is net een soort wrak duik. Kom hier zeker nog eens terug. Wel erg diep.

3 m
6 °C - 30 m

NEMO33 SCOUFFLENY

Tom duiker
Belgie, 16-07-23

Helder tot 25m. Donker op 30m. Rotte blaadjes op 40m. Zoetwaterkwal, zoetwaterkreeft en baarsjes. Kan niet wachten om verder te ontdekken.

8 m
4 °C - 15 m

NEMO33 SCOUFFLENY

Joost Jochems
Belgie, 16-07-23

Eerste keer hier. Verkennen vanuit instap naar noorden. Zeer matig zicht en stevige thermocline. Massieve blokken blauwsteen en bromfiets.

3 m
6 °C - 19 m

NEMO33 SCOUFFLENY

matthias de ridder
Belgie, 16-07-23

Niets van de duikplaats gezien. Mogen hier namelijk geen kinderen binnen onder de 10 jaar. Dus scoufleny tot binnen 10 jaar.

1 m
18 °C - 10 m

NEMO33 SCOUFFLENY

Nicky De Wit
Belgie, 10-07-22

Reden hier naartoe maar stonden voor gesloten hekken. Een telefoontje naar Nemo deed ons ontdekken dat de duikstek nog gesloten is......

1 m
19 °C - 10 m

NEMO33 SCOUFFLENY

Duikersgids Support
Belgie, 10-02-21

Opening duikplaats onder voorbehoud. Afhankelijk van ontwikkelingen COVID-19.

9 m
3 °C - 25 m

NEMO33 Scoufflény is onmiskenbaar een van de mooiste duikgroeven van België. Het is een duikplaats met een grote reputatie. Duikplaats Scoufflény trok jaarlijks duizenden duikers uit binnen- en buitenland. Helaas sloten de poorten in maart 2002 om pas in juli 2023 weer open te gaan. Je duikt naar de overblijfselen van de granietgroeve van Scoufflény. Ontdek de oude werktuigen, waaronder het 30 meter hoge wrak van de oude hefconstructie, die de Eifeltoren wordt genoemd. Ook zicht en biodiversiteit zijn goed en je bereikt diepten tot 44 meter.

Particulars

Scoufflény ligt in een landbouwgebied ten oosten van Henegouwen en ten zuidoosten van Ecaussinnes. Je gaat bij Scoufflény te water vanaf een groot ponton, met trappen, aan de oostkant van de groeve. Onder water ontdek je een duikparadijs dat jarenlang voor de duikwereld afgesloten is geweest. Vooral de enorme hefconstructie trekt de aandacht. Het gevaarte is omgevallen en rijst nu vanaf de bodem 30 meter omhoog, tot aan het wateroppervlak. Wat zie je hier nog meer? Bomen, vissen en autowrakken, maar vooral ook veel kabels, werkbakken, lieren en tal van andere oude werktuigen. Om Scoufflény echt te ontdekken moet je er meerdere duiken maken. De duikplaats heeft een omvang van 750 bij 250 meter.

Warnings

Bij duikplaats Scoufflény moet je betalen om te duiken. Let op de openingstijden. Snel opdwarrelend stof. Kinderen onder 10 jaar geen entree. Individueel zwemmen, wandelingen in het bos en huisdieren verboden. Duikplaats in ontwikkeling.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="FTDzpAuR4hK" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>