NEMO33 SCOUFFLENY

Belgie

5 / 1 / divemap

NEMO33 SCOUFFLENY

Duikersgids Support
Belgie, 10-02-21

Opening duikplaats onder voorbehoud. Afhankelijk van ontwikkelingen COVID-19.

9 m
3 °C - 25 m

Scoufflény is onmiskenbaar een van de mooiste duikgroeven van België. De stek heeft de allure van het Duitse Hemmoor. Het is een grote duikplaats, met onderwater de vergane glorie van de granietgroeve van Scoufflény. Zicht, toegankelijkheid en biodiversiteit zijn uitstekend en je bereikt diepten tot 50 meter.

Particulars

Je gaat te water vanaf een groot ponton aan de oostkant van de groeve. Op het terrein daarachter bevinden zich de parkeerplaats, de omkleedruimte en de andere duikfaciliteiten. Ga te water en ontdek een duikparadijs dat jarenlang voor de duikwereld afgesloten is geweest. Onderwater trekt vooral de enorme graafmachine, omgeven door grote scholen kleine vissen, de meeste aandacht. Maar, ook de vele bomen, kabels, werkbakken, lieren en andere werktuigen zullen je opvallen. Om Scoufflény echt te ontdekken moet je er meerdere duiken maken. De duikplaats heeft een omvang van 750 bij 50 meter. Duikplaats Scoufflény sloot in maart 2002 tot groot ongenoegen van tienduizenden duikers in binnen- en buitenland en ging in 2021 weer open.

Warnings

Draag bij Scoufflény altijd de armband die je bij binnenkomst ontvangt. Je riskeert een boete en strafrechtelijke vervolging. Andere watersporten, individueel zwemmen, wandelingen in het bos en huisdieren verboden. Verlaat de groeve na het duiken via Château d’Eau. Andere routen zijn verboden.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="FTDzpAuR4hK" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>