SLOTERPLAS RUIMZICHT

Nederland, Noord Holland

3 / 1 / divemap / 1

SLOTERPLAS RUIMZICHT

Tigin Kaptanoglu
Nederland, Noord Holland 24-04-22

Thermocline at 8m. Below it, really good visibility, 7 degrees of temperature, some interesting clay formations but also a lot of trash.

10 m
7 °C - 22 m

Sloterplas Ruimzicht is een aardige duikstek voor lokale duikers met mooie kleiformaties en wolhandkrabben. De duikbeleving is iets minder dan bij de duikstekken Sloterplas Oostoever en Ganzeneiland, maar er is voldoende leven te zien. De naam Ruimzicht verwijst naar de straat waar je je auto parkeert. Faciliteiten zijn er niet behalve een trapje om het water in te gaan. Onderwater liggen mooie kleiblokken en je komt geregeld grote karpers, snoeken en snoekbaarzen tegen.

Particulars

Je parkeert bij Sloterplas Ruimzicht in de wijk Torenwijk. Vervolgens loop je langs een flatgebouw naar het water. Gebruik het trapje. Springen kan niet want het water is aan de kant niet dieper dan 1,5 meter. Duik in oostelijke richting om op diepte te komen. De bodem loopt langzaam af van 1,5 naar 3 meter gevolgd door een drop-off naar 7 meter. Meer oostelijk wordt het nog dieper tot ongeveer 20 meter. Objecten kom je in Ruimzicht nauwelijks tegen, behalve de resten van een oude kadewand aan de westkant op 1,5 meter diepte. Leven spot je des te meer. Bij de kleiblokken zitten kreeftjes en op de 7-meterlijn, aan de noordkant (linksaf) zie je grote snoeken, snoekbaarzen en karpers. Volg de 7-meterlijn in noordelijke richting (linksaf) om de wolhandkrabben te vinden.

Warnings

Er kunnen bij Sloterplas Ruimzicht pleziervaarttuigen komen. Spring niet in het water vanaf de kant, het water is aan de oever niet dieper dan 1,5 meter. Kom niet met grote groepen en wees discreet. Je duikt in een woonwijk waar veel oudere mensen wonen.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="SeqgRsbwU3F" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>