ZANDMEREN PARKING

Nederland, Gelderland

/ divemap

Zandmeren Parking is een eenvoudige duikstek met een makkelijke instap, een eenvoudige navigatie en een geleidelijk aflopende bodem. Het is ook altijd rustig en daarmee is het een prima duikstek om te oefenen. Onder water liggen wat objecen, waaronder een brommer en een bootje. Let vooral op het windsurfzeil aan de noordkant van de stek.

Particulars

Je duikt bij Zandmeren Parking over een met mosselen bezaaide bodem. De biodiversiteit is redelijk groot. Je kunt hier wolhandkrabben en roofblei spotten en soms een meerval. Vanaf de parkeerplaats kun je via een trap de waterkant bereiken. Loop vervolgens in noordelijke richting (linksaf) en ga bij de boomstam te water. De instap is eenvoudig. De geleidelijk aflopende bodem maakt het aantrekken van je vinnen gemakkelijk. Je kunt bij Zandmeren Parking zowel in noordelijke als in zuidelijke richting duiken. Een duik in noordelijke richting (linksaf) is het mooist. Zoek het windsurfzeil op. De vissen die er overheen zwemmen steken goed af tegen het witte doek en er zitten palingen onder. Verder kom je een stoel, een hobbelpaard en een brommer tegen. Duik in noordelijke richting. Aan de zuidkant kom je snel bij duikstek de Visoever uit en er is niet zoveel te zien.

Warnings

Maak geen vrije opstijging vanuit de diepte. Er is hier redelijk veel zeilvaart.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="rMw8cmIOtTl" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>