GROENE BOEI

Nederland, Zeeland

8 / 2 / divemap / 1 / 1

GROENE BOEI

Errol Vos
Nederland, Zeeland 29-01-24

Test duik. Test foto....!

2 m
5 °C - 9 m

GROENE BOEI

G. vandenhoute
Nederland, Zeeland 3-03-20

Aardige duik met redelijk zicht.

3 m
18 °C - 15 m

GROENE BOEI

Duikersgids Support
Nederland, Zeeland 1-02-21

Veilige duikstek met een eenvoudige navigatie.

3 m
3 °C - 11 m

De Groene Boei is een makkelijke duikplaats in Wemeldinge. Het is niet de mooiste of meest uitdagende duikplaats, maar wel fraai genoeg om voor de afwisseling een keer naar toe te gaan. Dat maakt de Groene Boei tot een uitstekend alternatief voor de soms erg drukke duikplaatsen in de omgeving. Hoe kun je de Groene Boei het best omschrijven? Het is een veilige stek met een eenvoudige navigatie en voldoende faciliteiten in de buurt. Een prima stek dus ook voor je eerste Oosterscheldeduik.

Particulars

Parkeer bij de Groene Boei zo dicht mogelijk bij de trap. Je kunt hier zowel bij laag als bij hoog water duiken. Afhankelijk van het getij duik je in westelijke of oostelijke richting. Bij laag water heb je de stroom mee naar het westen. Duik over het zandplateau en keer na een half uur om in oostelijke richting om de hele wand te kunnen bekijken. Leven spot je op de zandbodem en tussen de basaltblokken. Laat je met de stroming meevoeren en kijk wat er allemaal aan je voorbij trekt. In het voorjaar kom je sepia’s en snotolfjes tegen. Later in het seizoen komen hier ook jonge pijlinktvissen voor. Verder zie je krabben, kreeften, garnalen, botervisjes, wulkjes, naaktslakken en meer. Duik ook in de ondiepe gedeelten. Je kunt hier met invallend zonlicht prachtige opnamen maken.

Warnings

Bij de Groene Boei staan in het seizoen kreeftenkorven. Bij winderig weer kan het in de ondiepe tot een diepte van 3 meter, troebel zijn. Gladde instap bij laag water. Lastiger te water gaan bij laag water.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="2NxfSECIibe" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>