OUDE KADEMUUR

Nederland, Zeeland

17 / 2 / divemap / 1

OUDE KADEMUUR

J.O.S.V. Orca
Nederland, Zeeland 26-09-21

Top duik, ruim 5 meter zicht, sepias, lipvis.

5 m
18 °C - 15 m

OUDE KADEMUUR

Stijn en Dirk
Nederland, Zeeland 19-05-19

Schitterende duik op de kentering met de Tertius. Heel veel leven te vinden, veel soorten naaktslakken

2 m
14 °C - 10 m

OUDE KADEMUUR

Ineke & Charles met Tertius
Nederland, Zeeland 24-10-18

Prachtige duik achter de oude kademuur, op de kentering. Beperkt zicht, maar genoten van de prachtige begroeiing!

2 m
14 °C - 10 m

OUDE KADEMUUR

Stefanie en Nick - Tertius
Nederland, Zeeland 9-06-18

Mooi begroeide heuvel. Veel baksteenanemonen, anjelieren en enorme velden brokkelsterren. Joekels van Noordzeekrabbben. Pittige stroming!

2 m
18 °C - 15 m

De Oude Kademuur ligt zuidelijk van de Zeelandbrug, tussen de Zeelandbrug en de Val. De duikstek ligt ter hoogte van de tweede pijler, maar is onmogelijk vanaf de kant bereikbaar. Het is net als de Zeelandbrug een absoluut fantastische duikstek. Je duikt langs de oude kademuur van Zierikzee die hier tussen de 3 en de 22 meter ligt. Op en om de stenen tref je een biodiversiteit die zo mogelijk nog groter is dan bij de Zeelandbrug. Kreeften, krabben, grondels, puitalen, harders en zeebaarzen houden hier domicilie en het aantal naaktslakken is ongeëvenaard.

Particulars

Je gaat bij de Oude Kademuur van Zierikzee te water vanaf de boot. Vervolgens duik je naar de oude, verzonken kademuur. De steenhopen zijn volledig begroeid met anemonen, anjelieren en kolonievormende zakpijpen. Tussen de gaten en spleten schuilen grote krabben en kreeften en om je heen zwemmen harders en zeebaarzen. Ben je een liefhebber van naaktslakken? Ga op zoek, want ze zijn er allemaal: De wierslak, bruine plooislak, bleke knuppelslak, millennium wratslak en de harlekijnslak in geel, rood, oranje en purper.

Warnings

Huur voor een duik bij de Oude Kademuur een boot of boek een verzorgde bootduik, bijvoorbeeld bij de Tertius. De Tertius heeft alle voorzieningen aan boord, ook voor mindervaliden. Stroming kan soms aanzienlijk zijn. Houd de glooiing goed in de gaten zodat je niet in de vaargeul terecht komt. Niet duiken in het vaarseizoen! In het kreeftenseizoen liggen hier heel veel fuiken en kreeftencorridors (kooien). Decoboei verplicht. Houd je duiktijd goed in de gaten in verband met de stroming.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="iokynfg2wdz" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>