ZEGERPLAS BOOTHILL

Nederland, Zuid Holland

3 / 1 / divemap / 2 / 8

ZEGERPLAS BOOTHILL

Dennis Te Lman
Nederland, Zuid Holland 31-01-24

60min, max 21mtr, zicht 1-2mtr, 6gr, autowrak 11mtr, op diepte volop jonge snoekbaars 10-50cm, veel voorn en enkel wolhandkrabben... genoten

2 m
6 °C - 20 m

Zegerplas Boothill is een duikstek met twee autowrakken, een landtong en een langzaam aflopende wand. Op de zandbodem van de wand spot je baarzen, palingen, wolhandkrabben en snoeken. De wand is behoorlijk lang en loopt heel langzaam af in noordelijke richting (linksom). Speur de zandbodem af op zoek naar onderwaterleven. Zie je de wolhandkrabben? Steek dan zeker niet je vinger uit! Duik tot de landtong, ga ook daar op onderzoek en keer dan om. Je kunt vanaf de instapplaats ook zuidwaarts duiken, maar daar ligt alleen een kale zandbodem.

Particulars

Zegerplas Boothill ligt in de Zegerplas tussen de duikstekken T-Steiger en Natuurpark Zegersloot. Je gaat via het strandje voor de surfschool te water. Aan de kant staat een bankje en er is een kaderand waar je je duikspullen op kunt leggen. Het water is de eerste 2 meter ondiep. Daarna loopt het vrij snel af naar 7 meter, waar de wand begint. Een van de autowrakken ligt voor de instap op 5 meter. De andere ligt op 15 meter en wordt gemarkeerd met een boei. Het zijn oefenobjecten van de Brandweer.

Warnings

Duik bij Zegerplas Boothill bij voorkeur als de surfclub niet actief is of gebruik een oppervlakteboei. Duik niet in de directe omgeving van de waterskibaan. Neem altijd een duiklamp mee.

Read more

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Log your dive

Nederlands English Deutsch Francais

Embed this divespot on you own website

With the following code you can embed this dive site on your website. First, request a one-time key that will allow you to embed any dive site on Divers Guide. Mail name of diving school, email address and the url to info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="38VsKHqWR5F" data-lang="en"></div>

The id of the spot should be your embedkey
The data-spot should be set to the spot reference
The data-lang should be set to language ISO code. Possible values: en, nl
In the bottom of your HTML page, include the following script:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>